Przeznaczony do przetaczania produktów spożywczych o zawartości alkoholu (stężenie max 96%) i żywności kwaśnej o pH ≤4,5 wymagających zastosowania gumy pozbawionej zapachu i smaku.
Temp. pracy: od -30°C do +70°C, okresowo do +140°C podczas przemywania węża gorącą wodą lub parą wodną
- Strona główna
- Atrybut produktu: Ciśnienie robocze
- 25 BAR
25 BAR
3 ITEMS
Wąż wykonany z kompozytu PCV złożonego z dwóch rodzajów tworzywa. Spirala zapobiegająca załamywaniu się węża, wykonana z twardego niełamliwego polichlorku winylu, zatopiona jest w grubej warstwie ultra elastycznego syntetycznego kauczuku. Wyprofilowanie na powierzchni wąskich rowkowań, bez zmniejszania całkowitej grubości ścianki umożliwiło uzyskanie niespotykanej w innych tego typu wężach giętkości przy zachowaniu najwyższej wytrzymałości na ciśnienie i próżnię.
Trwałe, włoskie węże asenizacyjne ALABAMA, zostały zaprojektowane z myślą o użytkownikach wykorzystujących je zawodowo do zasysania i tłoczenia cieczy w systemach nawadniania, kanalizacyjnych i szambach.
W przypadku tej linii produktów, uzyskanie bardzo wysokiej trwałości i odporności na ścieranie nie spowodowało spadku elastyczności. Węże ALABAMA są stosowane przez wielu światowych producentów sprzętu asenizacyjnego jako wyposażenie fabryczne.
Gładka powierzchnia wewnętrzna minimalizuje opory przepływu. Gładkość powierzchni zewnętrznej ułatwia utrzymanie węża w czystości.
Pomarańczowa warstwa ochronna z bardzo śliskiego tworzywa umieszczona na spirali wzmacniającej, chroni wąż przed uszkodzeniami podczas przeciągania po podłożu i zmniejszając tarcie - ułatwia przemieszczanie.